fbpx

sidemenu_home

sidemenu_noom

sidemenu_noom_station

sidemenu_cloudics_station

sidemenu_cloudics_merchant

sidemenu_cloudics_2021_est

sidemenu_cloudics_2021_calltoaction_est

sidemenu_cloudics_2022_eng

sidemenu_cloudics_2022_calltoaction_eng

NOOM tootmisvaade

7 kohustuslikku tootmistarkvara funktsiooni aastal 2023, mis aitavad juhtida tööstust tulemuslikumalt

Hiljuti Eesti tootmisettevõtete seas läbi viidud uuring näitab, et digitaliseerimine ja automatiseerimine kogub aastast aastasse aina hoogu. 2021. aasta andmete alusel kasutab vähemalt osaliselt tarkvarasüsteemidega juhitavaid protsesse ja tööpinke enam kui 60% tootmisettevõtetest.

Tarkvaraturul on aga saadaval mitmeid, nii lihtsamaid kui ka keerukamaid lahendusi, mida tootmisettevõte saab kasutusele võtta.

Lisaks näitab kodumaist tootmistarkvara arendava IT-ettevõtte Astro Balticsi pikaajaline kogemus, et tarkvara kasutusele võtmisest tulenev rahaline ja ajaline efektiivsus katab esmased tarkvaraga seotud juurutuskulud juba esimese 12 kuu jooksul.

Millised aga on need 7 olulist funktsiooni tootmistarkvaras, mis aitavad juurutuskulusid katta ning äriprotsesse efektiivsemalt ja tulemuslikumalt juhtida?

1. Materjalivajaduste planeerimine (MRP) – reaalajas materjalivajaduse jälgimine ja ostuotsuste langetamine vastavalt tähtaegadele.

Sageli puudub tootmisettevõttel reaalajas ülevaade laos asuvate ning lattu tellitud või laost broneeritud materjalide reaalsest laoseisust. Keeruline ja aeganõudev on analüüsida materjalide saadavust vastavalt tootmistellimustele muutlikus turusituatsioonis.

Materjalivajaduste planeerimine (MRP) on varude haldussüsteem, mis on loodud ettevõtete tootlikkuse parandamiseks.

Tegemist on funktsiooniga, mis analüüsib toote retsepte, laovarude saadavust ja keskset tootmisplaani eesmärgiga arvutada materjalivajadused tootmisplaani täitmiseks.
MRP soovitab reaalajas tootmistellimuste tähtaegu vastavalt materjali saadavusele, tootmisressurssidele, laovarudele ja tootmisele kuluvale tööajale.

Lisaks suudab see arvestada ajanihet ning anda soovitusi juba töös olevate tootmistellimuste ümberplaneerimiseks juhul, kui materjali vajamise ja selle saabumise aeg ei ühti.

Materjalivajaduste planeerimine (MRP) NOOMi tootmistarkvaras

2. Dünaamilised ostusoovitused ja sisekäibed – NOOMi tootmistarkvara annab ostusoovitusi vastavalt tootmistähtajale ja aitab liigutada materjale ladude vahel efektiivselt, lähtudes tootmisplaanist.

Dünaamiliste ostusoovituste funktsioon võtab arvesse tootmistellimuste tähtaegu, laovarusid, hankija tarnepäevi, transpordi aegu, kauba miinimum- ja maksimumkoguseid ning tuleviku ostutellimusi.

3. Ühe klikiga ülevaade tellimuste hetkeseisust – tootmistarkvaras peaks saama reaalajas ülevaate tellimuste (sh alamtellimuste) täitmisest.

Tellimuste ülevaate funktsioon annab kasutajale detailse informatsiooni tööoperatsioonide staatusest pool- ja valmistoodete järgi.

Tootmistellimuste ülevaade NOOMi tootmistarkvaras

4. Erinevad omahinna arvutamise meetodid – äriprotsesside efektiivseks juhtimiseks on võimalus NOOMi tootmistarkvaras arvutada toote hind materjali lao keskmise hinna, viimase ostuhinna või tuleviku prognooshinna alusel.

Tarkvara oluliseks funktsionaalsuseks on erinevate dünaamikatega igale tootele oletusliku omahinna arvutamine, võttes arvesse tööoperatsioone ja materjale.

Omahinda saab arvutada projekti, kliendi, toote, lao- ja partiipõhiselt.

Lisaks saab omahinda mõjutada hilisemate lisandunud ressursside kuludega ja hiljem on võimalik analüüsida retsepti arvestusliku omahinna ning tootmisomahinna erinevusi.

5. Mobiilne laohaldus – inventuuri tegemine, tellimuste komplekteerimine ning materjalide ja kaupade arvele võtmine mugavalt Android-äpiga.

Kiiremaks laohalduseks tuleb kasutusele võtta mobiilsed lahendused.

Astro Baltics on loonud spetsiaalse rakenduse nimega Cloudicsi Laomees, mille abil saab teha kiirelt inventuuri, hallata laoriiuleid ning võtta mugavalt vastu ja komplekteerida kaupasid.

Laomehe abiga paraneb laologistika ning suureneb käitluskiirus, väheneb töö käigus tekkivate vigade hulk ja paraneb tarne kvaliteet.

6. Mobiilne raporteerimine – tööde alustamine ja lõpetamine tootmistasandil mobiilselt Android-rakenduse abiga.

Tegemist on lihtsa ja mugava viisiga tootmistasandilt digitaalsel kujul andmete kätte saamiseks ning nende efektiivsuse mõõtmiseks.

Planeerides ettevõttes tööaegasid ja ressursse, saab tootmisjuht suunata töid kindlatele isikutele või tootmisüksustele.

Iga töötaja näeb seadmes just temale või tema tootmisüksusele planeeritud töid, vajaminevate materjalide loetelu, töö normaalaega, märkusi ja muud olulist infot.

Rakenduse kasutaja saab valida tootmisseadme, alustada-lõpetada töid ja lisada kommentaare. Tootmisjuht, müügijuht ja teised volitatud isikud näevad tootmistarkvaras reaalajas tellimuste seisu.

Mobiilse raporteerimise vaade Cloudicsi platvormil

7. Ülevaatlik juhivaade – kõik juhtimiseks vajalik üldinfo vaid ühe kliki kaugusel.

Ettevõtte juhile loodud dashboard peegeldab etteantud parameetrite alusel visualiseeritud andmeid, aidates analüüsida ettevõttes toimuvaid protsesse ja trende.

Ülevaatlik juhivaade aitab teha õigeid otsuseid reaalajas muutuvate andmete põhjal.

Vaade on seadistatav vastavalt ettevõtte enda soovidele.

Näiteks saab luua analüüsvaate, kus on näha müügikäive, täitmata tellimuste maht, avatud müügitellimuste maht vastavalt seisundile (kinnitamata, tööd, valmis), tarnekindlus, valmistoodangu maht (eesmärk vs. tegelik).

Dashboard on platvormivaba, mis tähendab, et sellele on võimalik ligi pääseda ükskõik milliselt seadmelt ning igast maailma otsast.

Juhivaade Cloudicsi platvormil

BASIC tootmispakett digitaliseerimisega alustavale tootmisettevõttele: esmane ülevaade oma tootmisest juba 30 päevaga

Oleme loonud BASIC tootmispaketi, mis on lihtne standardiseeritud tootmistarkvara ning katab ära väiksema tootmise põhivajadused.

Pakett on loodud lähtuvalt turu vajadusest karbilahenduse põhimõttel. Lisaks tootmisele sisaldab BASIC pakett lao- ning müügifunktsionaalsusi: pakkumiste ja tellimuste koostamine, tootmise planeerimine, valmistoodangu müük, omahinna arvutamine, finantsarvestus jne.

Tarkvararendi kuutasu on 249€ + km ja kogu tootmistarkvara juurutuse ühekordne maksumus 6000€ + km.

See sisaldab endas juurutustöid, st seadistustöid, kasutajate loomist ja koolitust. Loe täpsemalt Basic tootmispaketi standardikirjeldust siit.

„Astro Balticsi jaoks ei ole ükski klient liiga suur ega liiga väike ja nad oskavad arvestada kliendi reaalsete vajaduste ja võimalustega. Kui mõni meie tööprotsess kaldub NOOMi standardist kõrvale, siis püütakse leida sellele alati nutikas lahendus, mis ei too kaasa ulatuslikku lisakulu tarkvaraarendusest, aga samas kohandab NOOMi piisavalt meie vajaduste järgi. Kas NOOM on ainus funktsionaalne tarkvaralahendus tootmisettevõttele? Kindlasti mitte. Aga kui eelistad teha koostööd muhedate inimestega, kes mõistavad lisaks oma erialale ka huumorit ja teisi inimesi, siis on Astro Baltics kindlasti hea valik!”

Krista Reimann
Eesti mahetootmise lipulaeva La Muu ASi finantsjuht

Kuidas Astro Balticsi tootmiskliendid BASIC paketiga alustavad?

  1. Toimub esmane kohtumine, kus ettevõte selgitab oma äriprotsesse ja väljakutseid. Lisaks tutvustame NOOMi tootmistarkvara ning selle funktsioone.
  2. Esimese kohtumise põhjal toimub esmane äriprotsesside kaardistamine ning lahenduste loogika loomine ja väljapakkumine.
  3. Klient saadab materjalide info ning Astro Balticsi meeskond valmistab ette virtuaalse või kohapealse demo, et tutvustada BASIC tootmispaketi alusel tulevikus tööle hakkavat tarkvara.
  4. Lahenduse sobivuse korral NOOMi seadistamine, sh erinevate dokumentide printvormide vormistamine. Lisaks kasutajate koolitamine, töökohtade ja serveri seadistamine ning konsulteerimine.

„AS BHC kasutab Astro Balticsi tootmistarkvara 2020. aastast. NOOMile üleminekule eelnenud juurutusperiood oli lühike, ettevõtte tööd minimaalselt häiriv ja professionaalselt korraldatud. Tänu tootmislahenduse heale seotusele NOOMi finants- ja palgamooduliga, mida oleme kasutanud aastast 2003, on selle kasutamine eriti efektiivne. Kiire omahinna arvutus jooksvatest toormehindadest, reaalselt kulunud tööajast ja seadmete hõivatusest lähtuvalt võimaldab minul ettevõtte juhina tootmise efektiivsuse monitoorimist otsepildis ja vajadusel ka võrgu kaudu. Kõik BHC tootmise eripäradest tulenevad arendused on asjaliku klienditoe vahendusel lahendatud paindlikult ja meie spetsiifilisi vajadusi silmas pidades.”

Kait Lukka
Eesti juhtiva hüdrosilindrite tootja ASi BHC tegevjuht

Tutvu NOOMi tootmistarkvara võimalustega!

Eestis arendatav NOOMi tootmistarkvara aitab teil edukalt hallata ettevõtte tootmisprotsesse. Kõik terviklikult ühes tarkvaras: müügipakkumiste koostamine, materjalide tarnimine, tootmisprotsessid, tootmise planeerimine, valmistoodangu müük, omahinna arvutamine, finantsarvestus jpm.

Tänu moodulitest koosnevale ülesehitusele on NOOMi majandustarkvara laia standardfunktsionaalsuse ja suure erilahenduste võimekusega.

Artikkel on leitav ka Äripäevast.

Küsimuste korral võtke meiega ühendust:

+372 628 0000
info@astrobaltics.eu



Astro Baltics
Tarkvara teejuht tulevikku
www.astrobaltics.eu